Viceprimarul Reșiței își ține promisiunea: Circulația a fost reluată pe strada Mociur, deși lucrările continuă

Potrivit unei promisiuni făcute de Daniel Călin, viceprimarul municipiului Reșița, circulația rutieră pe drumul din cartierul Mociur a fost efectiv reluată începând de luni, 21 iulie. Această deschidere are loc în ciuda faptului că lucrările de asfaltare propriu-zise nu au fost încă începute.
Pentru a permite circulația vehiculelor în condiții de siguranță, traficul funcționează momentan pe două benzi: una pentru sensul de mers și una pentru sensul întors. Însă, în locul asfaltului, carosabilul este acoperit cu un strat de nisip compactat, o soluție temporară utilizată frecvent în astfel de etape ale lucrărilor rutiere.
O atenție deosebită a fost acordată punctului critic al tronsonului, respectiv zona intersecției cu strada Gheorghe A. Petculescu. Aici, datorită configurației temporare a șantierului, circulația se desfășoară alternativ, pe o singură bandă. Fluxul auto este dirijat și reglementat cu ajutorul unui semafor temporar de șantier, instalat special pentru această situație. Această măsură a fost considerată absolut necesară de autorități pentru a asigura organizarea corectă și în deplină siguranță a traficului, având în vedere că spațiul disponibil în acel punct nu permite încă circulația în dublu sens pe distanța respectivă.
Deschiderea temporară a drumului, deși fără asfalt, reprezintă o ușurare semnificativă pentru șoferii și locuitorii cartierului Mociur. Aceștia evită acum un ocol considerabil, fiind nevoiți anterior să folosească drumul principal al orașului, cunoscut pentru aglomerația din orele de vârf. Reluarea circulației pe acest traseu local scurt timpii de deplasare și reduce presiunea asupra arterelor principale.
Din punct de vedere al stadiului lucrărilor, intervențiile esențiale la rețelele subterane de apă și canalizare au fost încheiate. Următoarea etapă majoră, asfaltarea propriu-zisă, urmează să fie realizată în perioada imediat următoare. Totuși, începerea acesteia este condiționată de recepția oficială a lucrărilor pregătitoare (care includ stratul de fundație, nisipul compactat etc.). Această recepție va fi efectuată de Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), organismul abilitat care verifică conformitatea cu normele și proiectul. Doar după obținerea avizului ISC, echipa de lucru va putea trece la aplicarea stratului final de asfalt.
Astfel, deschiderea traficului pe stratul de nisip compactat marchează o etapă intermediară importantă, răspunzând unei nevoi acute a comunității locale, în așteptarea finalizării definitive a lucrărilor de modernizare a drumului.
Comments ()