Un spital de Oncologie modern la Reșița, unde pacienții vor beneficia de tratament gratuit

Un spital de Oncologie modern la Reșița, unde pacienții vor beneficia de tratament gratuit
Asociația OncoHelp: Un spital de Oncologie modern la Reșița

Sfârșitul anului 2024 a adus o veste bună pentru pacienții oncologici din Caraș-Severin. Asociația OncoHelp a reușit să achiziționeze o clădire pe care intenționează să o transforme într-un spital ultramodern, dedicat tratamentului pacienților cu cancer din Reșița și din întreg județul. Clădirea aleasă este cea a fostului Institut de Proiectări din oraș, care va fi renova tratament gratuittă și dotată cu cele mai moderne echipamente medicale. Prin acest proiect, OncoHelp își propune să ofere îngrijiri medicale de înaltă calitate, complet gratuite, pentru toți cei care se confruntă cu această boală.

"Vrem să construim acolo un spital care să includă un Ambulatoriu, o secție de spitalizare de zi, o alta de spitalizare continuă, un departament de imagistică, un laborator, o farmacie și o secție de îngrijiri paliative.
Toate tratamentele oncologice în acest spital vor fi gratuite, așa cum se întamplă și la Timișoara.
Mai mult, Ambulatoriul va include nu doar cabinete de oncologie și hematologie, ci și alte specialități conexe care au legatură cu bolile oncologice.
Cei care vor avea nevoie de chimioterapie, de radioterapie, cei care vor fi nevoiți să fie internați, vor beneficia nu doar de tratamente de ultimă generație, ci și de conditii hoteliere moderne.
Mai mult, investigațiile medicale, consultațiile și analizele vor fi făcute în același loc, în cadrul noului spital.
Aproape 15 la sută dintre pacienții oncologici pe care îi tratăm la Timișoara, în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp, sunt din județul Caraș-Severin.
Vorbim despre sute de persoane care sunt nevoite acum să facă naveta la Timișoara pentru chimio sau radioterapie.
În cabinetul de oncologie, care funcționează acum în Reșița, pot fi scrise rețete, se pot face consulturi. Este un prim pas. Dar ceea ce ne dorim este deschiderea acestui Spital de Oncologie.
Iar pentru asta avem nevoie de sprijinul comunității din Reșița.
Vreau să le mulțumesc prietenilor noștri de la Radio România Reșița, cei care susțin deja de câțiva ani proiectele Asociației OncoHelp prin proiectele lor. Ne-au ajutat enorm și continuă să o facă zi de zi.
Au fost primii care au înțeles că tot ceea ce facem pentru pacienții oncologici este ca acești oameni, care sunt loviți atât de crunt de soartă, să aibă parte de tratamente moderne, de condiții civilizate de cazare și masă.", Valeriu Boruga - manager Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp.